meiotiki-stithous

Γενικές Πληροφορίες

  Διάρκεια επέμβασης: Η συνολική διάρκεια του χειρουργείου είναι 2-4 ώρες.

  Διάρκεια νοσηλείας: Η ασθενής παραμένει στην κλινική για ένα βράδυ.

Είδος αναισθησίας: Υπό Γενική Αναισθησία

Χρόνος ανάρρωσης: Το αποτέλεσμα της μειωτικής στήθους είναι άμεσα ορατό, ενώ οι λεπτομέρειές του είναι εμφανείς μετά από 2-3 μήνες.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Η μειωτική στήθους είναι η πλαστική επέμβαση που έχει ως σκοπό να επιτύχει μείωση του μεγέθους του στήθους και ανόρθωση του.

Η επέμβαση αφορά μαστούς που είναι ήπια υπερπλαστικοί (μεγαλομαστία), μέτρια υπερπλαστικοί (γιγαντομαστία) ή έντονα υπερπλαστικοί (τερατομαστία).
Η διόρθωση των υπερπλαστικών μαστών δεν αποτελεί μόνο μια αισθητική επέμβαση, αλλά και μια επέμβαση αποκατάστασης.

Ο στόχος της επέμβασης είναι σαφώς η μείωση του όγκου και κατ’ επέκταση του βάρους του μαστού, η ανόρθωση του μαστού (είναι βέβαιο ότι εξαιτίας του βάρους ο βαθμός της πτώσης είναι μεγάλος – ιδιαίτερα στη μέση ηλικία) και η δημιουργία ελκυστικού περιγράμματος του μαστού.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Η μειωτική στήθους αποτελεί μια συχνή επέμβαση που επιλέγουν οι γυναίκες για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους. Αν και το πλούσιο στήθος είναι αυτό που επιθυμεί κάθε γυναίκα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μεγάλο μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας μπορεί να δημιουργεί διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, όπως δυσκολία στις κινήσεις και στον ύπνο, πόνο στην πλάτη και στον αυχένα και σε μερικές περιπτώσεις δυσκολία ακόμα και στην αναπνοή.

Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την ενηλικίωση.

Πότε συνιστάται;
Ενδείξεις
Με την μειωτική στήθους το μέγεθος του στήθους μπορεί να μειωθεί από οποιοδήποτε μέγεθος στο επιθυμητό.

Οι ενδείξεις για επέμβαση μειωτικής στήθους είναι οι ακόλουθες:

  • Στήθος που μετά από εγκυμοσύνες έχει παραμείνει δυσανάλογα μεγάλο
  • Μεγάλο στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα που δημιουργεί αισθητικά ή ορθοπεδικά προβλήματα (πόνο σε πλάτη, μέση, ώμους)
  • Στήθος που οδηγεί σε περιορισμό των αθλητικών και λοιπών δραστηριοτήτων της γυναίκας
  • Ασυμμετρία μαστών ώστε να επανέλθουν οι μαστοί στο ίδιο μέγεθος
  • Συχνές μυκητιάσεις, παράτριμμα και φλεγμονές στην υπομάστιο πτυχή λόγω του μεγέθους του στήθους
Ανάλυση
Χειρουργική Τεχνική
Η μειωτική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλές τεχνικές, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους και το βαθμό πτώσης του.

Οι εξειδικευμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί της Advanced Plastic Surgery είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι στις τεχνικές αυτές, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης των ασθενών και την πραγματοποίηση συγκεκριμένων μετρήσεων στο μαστό και το θώρακα της ασθενούς να μπορούν να προτείνουν την κατάλληλη τεχνική για την ίδια την ασθενή.

Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία
Η επέμβαση θεωρείται από τις πιο ανώδυνες στην Πλαστική Χειρουργική.

Η ασθενής εξέρχεται του Νοσοκομείου την επόμενη μέρα του χειρουργείου. Συνιστάται η χρήση ειδικού αθλητικού στηθόδεσμου και η αποφυγή άρσης βάρους και έντονης σωματικής δραστηριότητας για περίπου 1 μήνα.

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται την 15η μετεγχειρητική ημέρα, ενώ η ασθενής μπορεί να πάει στην εργασία της μετά την πρώτη εβδομάδα. Χορηγείται προληπτικά αντιβίωση για περίπου 5 ημέρες.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές
Η πιθανότητα επιπλοκών είναι σπάνια όταν η επέμβαση εκτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και στις περιπτώσεις που συμβούν μπορούν εύκολα να διορθωθούν.

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν ερεθισμό του δέρματος γύρω από τη θηλή που αντιμετωπίζεται με τοπική αγωγή και με αντιβιοτικά. Η υπαισθησία της θηλής αν συμβεί διαρκεί για λίγες ημέρες έως εβδομάδες.

Άλλες σπανιότερες επιπλοκές είναι η δημιουργία αιματώματος και φλεγμονής που αντιμετωπίζονται με παροχέτευση και λήψη αντιβιοτικής αγωγής και οι υπερτροφικές ουλές.

Τι κερδίζετε
Πλεονεκτήματα
  • Στητό στήθος
  • Μόνιμο φυσικό αποτέλεσμα
  • Ελάχιστος πόνος
  • Γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


Συχνές Ερωτήσεις

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει σε ήπια εργασία μετά από μία εβδομάδα εφόσον δεν είναι χειρωνακτική.

Συνιστάται η αποφυγή άρσης βάρους και έντονης σωματικής δραστηριότητας για περίπου 1 μήνα.

Τα αποτελέσματα της μειωτικής στήθους διαρκούν για πολλά χρόνια και εξαρτώνται από την ελαστικότητα του δέρματος στο στήθος, τις αυξομειώσεις βάρους και τις ενδεχόμενες εγκυμοσύνες.