metamosxeusi-mallion

Γενικές Πληροφορίες

  Διάρκεια επέμβασης: Το χειρουργείο μίας ημέρας διαρκεί περίπου 6-7 ώρες.

  Διάρκεια νοσηλείας: Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος.

Είδος αναισθησίας: Υπό Τοπική Αναισθησία

Χρόνος ανάρρωσης: Δεν απαιτείται. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό εντός 12 μηνών.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί το μόνο οριστικό τρόπο αποκατάστασης της τριχόπτωσης και αραίωσης μαλλιών και εφαρμόζεται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Η πιο σύγχρονη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι η FUE (Follicular Unit Excision), η οποία τείνει να επικρατήσει παγκοσμίως λόγω του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη λήψη μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα (πίσω μέρος της κεφαλής) χωρίς τη δημιουργία μόνιμης γραμμικής ουλής.

Ιδανικός Υποψήφιος:

Τόσο άντρες, όσο και γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση με εκτεταμένη απώλεια μαλλιών μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Πότε συνίσταται;
Ενδείξεις

Οι κυριότερες ενδείξεις, για να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία, Ουλωτικές Αλωπεκίες μικρής έκτασης, καθώς και η Αποκατάσταση Τριχοφυΐας σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE είναι ιδανική επίσης και σε πιο δύσκολες η σπάνιες περιπτώσεις, όπως η εμφύτευση γενιών, η εμφύτευση φρυδιών, η αποκατάσταση ουλών και εγκαυμάτων, καθώς και η διόρθωση ουλών που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUT/Strip.

Τα βήματα
Ανάλυση Μεθόδου
Αρχικά, γίνεται σχεδιασμός της περιοχής από την οποία θα ληφθούν τα μοσχεύματα.

Κατόπιν, γίνεται τοπική αναισθησία με διάλυμα λιδοκαΐνης – αδρεναλίνης. Τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται με ειδική αυτοματοποιημένη συσκευή, η οποία αποτρέπει τη δημιουργία μόνιμων γραμμικών ουλών.

Εν συνεχεία, αφού προσδιοριστεί η περιοχή τοποθέτησης των μοσχευμάτων και εφαρμοστεί τοπική αναισθησία στην περιοχή όπου θα γίνει η εμφύτευση, ξεκινάει η μεταμόσχευση μαλλιών.

Η εμφύτευση τριχών γίνεται μία προς μία, με τη χρήση ειδικής συσκευής, με την οποία δε χρειάζεται να γίνει η δημιουργία οπών (One-Step Implantation).

έναντι άλλων μεθόδων
Τα πλεονεκτήματα της FUE

Η τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE πλεονεκτεί έναντι παλαιότερων μεθόδων, όπως η τεχνική FUT/Strip, καθώς δεν αφήνει μόνιμες γραμμικές ουλές και σημάδια όπως συμβαίνει με τη δεύτερη τεχνική.

 • Είναι ελάχιστα επεμβατική
 • Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία
 • Παρουσιάζει ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία
 • Επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Δεν αφήνει γραμμικές ουλές και σημάδια
 • Ενέχει ελάχιστο έως καθόλου πόνο μετά τη συνεδρία
 • Έχει ελάχιστη έως μηδενική πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών
 • Επιτρέπει την λήψη τριχοθυλακίων και από άλλες περιοχές του σώματος (π.χ. πλάτη, στήθος, γένια)
 • Δεν απαιτεί ράμματα, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μόλυνσης ή φλεγμονής
 • Χαρίζει ένα απόλυτα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα, μέσα σε 12 μήνες από την εμφύτευση
 • Μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιοχές όπου άλλες τεχνικές είναι αναποτελεσματικές, όπως τα γένια και τα φρύδια.
Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία
Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και στην εργασία του.

Συνίσταται προσεκτικό λούσιμο τις πρώτες μέρες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών, για αυτό και στην Advanced Hair Clinics αναλαμβάνουμε τα δύο πρώτα λουσίματα των ασθενών μας.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές
Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και όχι ιδιαίτερα σοβαρές, λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της μεθόδου.

Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί ήπια θυλακίτιδα ή μικρό οίδημα προσώπου, σε ποσοστό κάτω του 1%.

Σπάνια ενδέχεται επίσης να παρουσιαστεί και μικρή τοπική αιμορραγία στη δότρια χώρα.

Απώτερη παρενέργεια της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί και η μειωμένη φύτρωση των μαλλιών, η οποία οφείλεται σε τεχνικούς παράγοντες, όπως η απειρία της ομάδας της μεταμόσχευσης ή του γιατρού, στη μη σωστή διατήρηση των τριχοθυλακίων και στη μη σωστή τοποθέτησή τους.

Εφόσον η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE εφαρμοστεί σωστά με τη σύγχρονη μέθοδο FUE, δεν ενέχει κινδύνους ή παρενέργειες για τον ασθενή. Στην Advanced Hair Clinics ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής και η ομάδα του εφαρμόζουν ειδικά πρωτόκολλα τόσο πριν και όσο και μετά τη συνεδρία.

Πότε γίνονται ορατά;
Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE γίνονται ορατά ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά την εμφύτευση.

Τα αποτελέσματα είναι σταθερά και μόνιμα και η φύτρωση των τριχών εξελίσσεται σταδιακά και το αποτέλεσμα τελειοποιείται σε βάθος δωδεκαμήνου.

Το ποσοστό επαναφύτρωσης τριχών με τη μέθοδο FUE ξεπερνά το 95% και πολλές φορές αγγίζει και το 100%. Το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό, εφόσον βέβαια η εμφύτευση γίνει από άρτια εκπαιδευμένη χειρουργική ομάδα.

Θα πρέπει να προηγηθεί σωστός σχεδιασμός της περιοχής όπου θα γίνει η εμφύτευση, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και τα τριχοθυλάκια να εμφυτευτούν με σωστή γωνία φύτρωσης, η οποία ταιριάζει και με τα φυσικά χαρακτηριστικά του κεφαλιού κάθε ασθενούς.

Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


Αποτελέσματα Θεραπείας

Συχνές Ερωτήσεις

Βασικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ο σωστός σχεδιασμός της περιοχής όπου θα εμφυτευτούν τα τριχοθυλάκια. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία του ασθενούς, τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, η ήδη εγκατεστημένη έκταση της αλωπεκίας, οι προσωπικές προσδοκίες του ασθενούς, αλλά και οι πιθανές μελλοντικές ανάγκες για νέα μεταμόσχευση μαλλιών.

Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν βασικά συστατικά της επιτυχίας μίας μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία βέβαια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από την ικανότητα και εμπειρία του γιατρού και της χειρουργικής ομάδας.

Στην Advanced Hair Clinics, τα στάδια που ακολουθούνται κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι τα ακόλουθα:

 • Προσδιορισμός της δότριας χώρας (η περιοχή από όπου θα ληφθούν τα τριχοθυλάκια)
 • Εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στη δότρια χώρα πριν την εξαγωγή
 • Εξαγωγή των τριχοθυλακίων ένα προς ένα με τη χρήση ειδικής αυτοματοποιημένης συσκευής (automated FUE extractor)
 • Φύλαξη των μοσχευμάτων έως 6 ώρες το πολύ σε υγρό και κρύο περιβάλλον (2-4 βαθμών Κελσίου)
 • Σχεδιασμός της λήπτριας χώρας (της περιοχής όπου θα εμφυτευτούν τα τριχοθυλάκια)
 • Τοποθέτηση των μοσχευμάτων με ειδική συσκευή εμφύτευσης (implanter devices), ένα προς ένα, χωρίς τη δημιουργία οπών με την τεχνική One-Step Implantation.

Η τεχνική FUE απαιτεί ξύρισμα της δότριας χώρας, ή ακόμη και ξύρισμα ολόκληρου του τριχωτού της κεφαλής. Για πολλούς ασθενείς όμως το ξύρισμα του κεφαλιού αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση μίας συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών, λόγω κυρίως επαγγελματικών, κοινωνικών ή προσωπικών λόγων.

Στις περιπτώσεις αυτές, για ασθενείς που δε θέλουν να γίνει αντιληπτό πως υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών, εφαρμόζεται η Ακούρευτη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE.

Η Advanced Hair Clinics αποτελεί πρωτοπόρο στην Ακούρευτη FUE. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Ιατρός λαμβάνει τα μοσχεύματα ένα προς ένα από την δότρια χώρα, ανάμεσα από τα μαλλιά και με τον ίδιο τρόπο τα τοποθετεί στη λήπτρια χώρα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και στην κλασική Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE.

Μετά το τέλος της συνεδρίας, τίποτα δε μαρτυρά πως ο ασθενής υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μαλλιών και έτσι μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του χωρίς να φανεί το παραμικρό.

Η τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως:

 • Η αποκατάσταση φρυδιών (εμφύτευση φρυδιών). Είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες, κυρίως λόγω υπερβολικής αποτρίχωσης των φρυδιών, να παρατηρείται μείωση ή και εξαφάνιση των φρυδιών. Με την τεχνική FUE μπορούμε να επαναφέρουμε το χαμένο όγκο με φυσικά αποτελέσματα. Ενδείκνυται επίσης και σε περιπτώσεις όπου έχει προηγηθεί τατουάζ.
 • Η αποκατάσταση γενιών. Είτε λόγω γενετικών παραγόντων, είτε λόγω κάποιου τραύματος ή εγκαύματος, πολλοί άντρες εμφανίζουν αραίωση στην περιοχή των τριχών. Με την τεχνική FUE μπορεί να γίνει πύκνωση γενιών, καθώς επίσης και να καλυφθούν ουλές που υπάρχουν στην περιοχή του προσώπου.
 • Η αποκατάσταση ουλών/εγκαυμάτων. Σε περιοχές του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα πόδια και τα χέρια, μπορεί να γίνει εμφύτευση τριχών για κάλυψη ουλής που έχει δημιουργηθεί από έγκαυμα ή τραύμα.
 • Η αποκατάσταση ουλών από προηγούμενη μεταμόσχευση μαλλιών που πραγματοποιήθηκε με την τεχνική Strip.

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ποικίλλει ανάλογα με τον ασθενή.

Για τον καθορισμό του κόστους λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες, όπως ο αριθμός των τριχοθυλακίων που θα εξαχθούν και εν συνεχεία, εμφυτευτούν, η διάρκεια της επέμβασης (συνήθως πραγματοποιείται χειρουργείο μίας ημέρας ή δύο ημερών), καθώς και η επιλογή πραγματοποίησης Ακούρετης Συνεδρίας (η οποία απαιτεί μεγαλύτερη εξειδίκευση και περισσότερο χρόνο).

Το κόστος καθορίζεται μετά από το διαγνωστικό ραντεβού στο οποίο καθορίζονται οι ανάγκες του ασθενούς, η έκταση της αραίωσης, καθώς και οι προσωπικές προσδοκίες του ασθενούς.