Vaser Lipo_Thumb

Γενικές Πληροφορίες

  Διάρκεια επέμβασης: Η συνολική διάρκεια της επέμβασης είναι 1- 1 ½ ώρα.

  Διάρκεια νοσηλείας: Ο ασθενής αποχωρεί από τον χώρο του ιατρείου την ίδια μέρα.

Είδος αναισθησίας: Υπό Τοπική Αναισθησία

Χρόνος ανάρρωσης: Το αποτέλεσμα της αναίμακτης λιποαναρρόφησης με Vaser γίνεται άμεσα ορατό και συνεχίζει να βελτιώνεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού τοπικού λίπους που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, με αποτέλεσμα τη μείωση πόντων και τη βελτίωση του περιγράμματος.

Σήμερα, η λιποαναρρόφηση δεν απαιτεί πολύωρα χειρουργεία και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Με τη σύγχρονη Vaser Λιποαναρρόφηση (Vaser Lipo), η οποία πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, μπορούμε να επέμβουμε σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος παρατηρείται πλεονάζον τοπικό λίπος και να αποκαταστήσουμε περισσότερες από μία περιοχές ταυτόχρονα.

To Vaser Lipo, μαζί με τη Laser Λιποαναρρόφηση, αποτελούν τις πιο σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους λιποαναρρόφησης.

Το Vaser Lipo αποτελεί μία μέθοδο λιποαναρρόφησης, που στηρίζει τη λειτουργία της στην ιδιότητα των υπερήχων να διασπούν και να «λιώνουν» τα λιποκύτταρα. Η διάσπαση αυτή των λιποκυττάρων βοηθάει στην αναρρόφησή τους, ενώ παράλληλα δρα και ευεργετικά στην συνολική όψη και τη χαλάρωση του δέρματος.

Περιοχές του σώματος
Πού εφαρμόζεται

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί σε άντρες και γυναίκες, σε οποιοδήποτε σημείο παρατηρείται πλεονάζον τοπικό λίπος, δίνοντας άμεσα ορατά και μόνιμα αποτελέσματα. Αποτελεί την ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπου το υποδόριο στρώμα είναι παχύ και έτσι το λίπος αντιστέκεται στην ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, όπως είναι:

  • Η Κοιλιά και τα πλαϊνά της κοιλιάς (μέση)
  • Οι Γλουτοί (ψωμάκια)
  • Οι Μηροί και τα Γόνατα
  • Οι Κνήμες (γάμπες)
  • Οι Βραχίονες (μπράτσα)
  • Η Κάτω Γνάθος (διπλοσάγονο, προγούλι)
  • Το Στήθος (σε περιπτώσεις ανδρικής γυναικομαστίας/λιπομαστίας)
  • Η Πλάτη (στη γραμμή του σουτιέν)

Βασικό πλεονέκτημα του Vaser Lipo είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιοχές στις οποίες η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση δεν είναι εφικτή, όπως η περιοχή του διπλοσάγονου.

Αναλυτική περιγραφή
Τεχνική

 

Η Vaser Λιποαναρρόφηση είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που αξιοποιεί την ενέργεια των υπερήχων, μέσω της οποίας καταστρέφονται τα λιποκύτταρα και μπορούν έτσι εν συνεχεία να αναρροφηθούν εύκολα μέσω λεπτής, ατραυματικής μικροκάνουλας.

Τα στάδια της Vaser λιπόλυσης είναι τα ακόλουθα:

Στάδιο Ι

Στάδιο τοπικής αναισθησίας.

Στο σημείο που δουλεύουμε δημιουργούμε 2 μικρές οπές διαμέτρου κάτω των 2 mm. Μέσα από τις οπές αυτές εισάγεται με τη βοήθεια λεπτής κάνουλας διάλυμα τοπικής αναισθησίας (tumescent anesthesia – ξυλοκαϊνη (λιδοκαΐνη) με αδρεναλίνη). Κατά το στάδιο αυτό ο λιπώδης υποδόριος ιστός έχει πλήρως αναισθητοποιηθεί και ο ασθενής δεν νιώθει πόνο.

Στάδιο ΙΙ

Στάδιο vaser λιπόλυσης.

Μετά την ολοκλήρωση της τοπικής αναισθησίας εισάγονται από τις μικροσκοπικές οπές, υποδερματικά, εξαιρετικά λεπτές μικροκάνουλες. Μέσω των υπερήχων που διοχετεύονται, λιώνουν τα λιποκύτταρα και το τοπικό λίπος ρευστοποιείται χωρίς την καταστροφή των υποκείμενων ιστών και του δέρματος. Παράλληλα, οι υπέρηχοι του Vaser προκαλούν και σύσφιγξη στη περιοχή, λόγω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Στάδιο ΙΙΙ

Στάδιο αναρρόφησης του λίπους.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρευστοποίησης του λίπους, ακολουθεί η αναρρόφησή του με τη βοήθεια μιας λεπτής ατραυματικής μικροκάνουλας διαμέτρου όχι μεγαλύτερης του 1,5 mm. Με το στάδιο αυτό ολοκληρώνεται η λιπόλυση και λιποαναρρόφηση με την τεχνική Vaser, που οδηγεί στη μόνιμη αφαίρεση του λίπους από το σώμα.

Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία
Στην περίπτωση της ελάχιστα επεμβατικής λιποαναρρόφησης με Vaser Lipo ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές του και την εργασία του, θα πρέπει όμως να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες 2-3 εβδομάδες

Συνιστάται η χρήση ειδικού κορσέ για τις επόμενες 20 ημέρες και η χορήγηση αντιβίωσης προληπτικά για 4-5 ημέρες.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές

Η Vaser Λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και καθώς δεν απαιτείται υπνοχάλαση, μέθη ή γενική αναισθησία, δεν παρατηρούνται επιπλοκές και παρενέργειες.

Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


Αποτελέσματα Θεραπείας

Συχνές Ερωτήσεις

Η Vaser Λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, γεγονός που την καθιστά πρακτικά ανώδυνη διαδικασία. Μετεγχειρητικός πόνος σπάνια παρατηρείται.

Η Vaser Λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται χωρίς νυστέρι και έτσι δεν υπάρχουν μόνιμες ουλές και σημάδια.

Το αποτέλεσμα της Vaser Λιποαναρρόφησης γίνεται ορατό αμέσως μετά τη συνεδρία. Συνεχίζει όμως να βελτιώνεται και τους επόμενους μήνες μετά την επέμβαση.

Το Vaser μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με περίσσεια τοπικού λίπους. Δεν ενδείκνυται όμως σε περιπτώσεις περίσσειας δέρματος ή σε παχύσαρκους ασθενείς.

Η Vaser Λιποαναρρόφηση υπερτερεί σε σχέση με παραδοσιακές μεθόδους, καθώς δεν τραυματίζει τους γύρω ιστούς. Το λίπος ρευστοποιείται πριν αφαιρεθεί από το σώμα, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία πιο εύκολη και ανώδυνη.