lipoanarrofisi

Γενικές Πληροφορίες

  Διάρκεια επέμβασης: Η συνολική διάρκεια της επέμβασης είναι 1- 1 ½ ώρα.

  Διάρκεια νοσηλείας: Ο ασθενής αποχωρεί από τον χώρο του ιατρείου την ίδια μέρα.

Είδος αναισθησίας: Υπό Τοπική Αναισθησία

Χρόνος ανάρρωσης: Το αποτέλεσμα της αναίμακτης λιποαναρρόφησης είναι άμεσα ορατό και οι λεπτομέρειες του είναι εμφανείς μέσα στον επόμενο μήνα.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας το σχήμα τους και τη σιλουέτα.

Σήμερα, η λιποαναρρόφηση μπορεί να υποβληθεί με τοπική αναισθησία στο χώρο της κλινικής με μια πιο εξελιγμένη τεχνική λιπογλυπτικής που αξιοποιεί τη δύναμη του laser ND:YAG, τη Λιποαναρρόφηση με Laser Smartlipo ή με μέθη ή γενική αναισθησία στο χειρουργείο, με την κλασική Λιποαναρρόφηση στην περίπτωση που θέλουμε να αποκαταστήσουμε περισσότερες από μία περιοχές ταυτόχρονα.

Ο στόχος της επέμβασης είναι η άμεση αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό, η άμεση μείωση πόντων και, ιδίως σε συνδυασμό με λιπομεταφορά (λιπογλυπτική σώματος), η δημιουργία ενός ελκυστικού περιγράμματος σώματος.

Ο όρος λιπογλυπτική αφορά το συνδυασμό λιποαναρρόφησης σε περιοχές με περίσσεια λίπους και μεταφορά του ίδιου του λίπους που αναρροφάται (fat grafting) σε περιοχές που χρειάζονται τον απαραίτητο όγκο για την αλλαγή και βελτίωση του περιγράμματος σώματος.

Περιοχές του σώματος
Πού εφαρμόζεται

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί δίνοντας άμεσα ορατά και μόνιμα αποτελέσματα στις περιοχές του σώματος (σε άνδρες και γυναίκες) με επίμονο τοπικό λίπος, όπου το υποδόριο στρώμα είναι παχύ και αντιστέκεται στην ισορροπημένη διατροφή και άσκηση:

  • Την Κοιλιά και τα πλαϊνά της κοιλιάς (μέση)
  • Τους Γλουτούς (ψωμάκια)
  • Τους Μηρούς και τα Γόνατα
  • Τις Κνήμες (γάμπες)
  • Τους Βραχίονες (μπράτσα)
  • Την Κάτω Γνάθο (διπλοσάγονο, προγούλι)
  • Το Στήθος (σε περιστατικά ανδρικής γυναικομαστίας)
  • Την Πλάτη (στη γραμμή του σουτιέν)
Αναλυτική περιγραφή
Τεχνική

Η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία Laser Λιποαναρρόφηση Smartlipo στηρίζει την καινοτομία της στο υπερσύγχρονο ND-YAG laser που επιδρά στα λιποκύτταρα προκαλώντας τη λύση τους και ταυτόχρονα συσφίγγει την επιδερμίδα.

Τα στάδια της laser λιπόλυσης Smartlipo είναι τα ακόλουθα:

Στάδιο Ι

Στάδιο τοπικής αναισθησίας. Στο σημείο που δουλεύουμε δημιουργούμε 2 μικρές οπές διαμέτρου κάτω των 2 mm. Μέσα από τις οπές αυτές εισάγεται με τη βοήθεια λεπτής κάνουλας διάλυμα τοπικής αναισθησίας (tumescent anesthesia – ξυλοκαϊνη (λιδοδκαϊνη) με αδρεναλίνη). Κατά το στάδιο αυτό ο λιπώδης υποδόριος ιστός έχει πλήρως αναισθητοποιηθεί και ο ασθενής δεν νιώθει πόνο.

Στάδιο ΙΙ

Στάδιο laser λιπόλυσης. Μετά την ολοκλήρωση της τοπικής αναισθησίας εισάγεται από τις μικροσκοπικές οπές υποδερματικά μια πολύ λεπτή οπτική ίνα ND-Yag Smartlipo Laser. Το laser αυτό σαρώνει όλη την υποδόρια περιοχή λιώνει τα λιποκύτταρα και τα μετατρέπει σε λεπτόρρευστο υγρό, χωρίς την καταστροφή των υποκέιμενων ιστών και του δέρματος, καθώς επίσης οδηγεί και στην νεοκολλαγονογένεση στην περιοχή ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες που είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, προκαλώντας σύσφιγξη.

Στάδιο ΙΙΙ

Στάδιο αναρρόφησης του λίπους. Αφού η διαδικασία laser λιπόλυσης έχει ολοκληρωθεί ακολουθεί το στάδιο της αναρρόφησης του ρευστοποιημένου λίπους με τη βοήθεια μιας λεπτής ατραυματικής μικροκάνουλας διαμέτρου όχι μεγαλύτερης του 1,5 mm. Με το στάδιο αυτό ολοκληρώνεται η laser λιπόλυση – λιποαναρρόφηση Smartlipo που οδηγεί στη μόνιμη αφαίρεση του λίπους από το σώμα.

Η δράση του laser δεν σταματά εκεί, καθώς  το φως και η θερμική ενέργεια διασπούν τις ανώμαλες εναποθέσεις λίπους, υπεύθυνες για την όψη φλοιού πορτοκαλιού, κάνοντας ταυτόχρονα σύσφιγξη μέσω της παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ολοκληρώνεται σε περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση.

Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία
Στην περίπτωση της αναίμακτης λιποαναρρόφησης με Laser Smartlipo ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συνιστάται η χρήση ειδικού κορσέ για τις επόμενες 20 ημέρες και χορηγείται προφυλακτική αντιβίωση για 4-5 ημέρες.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές

Δεν υπάρχουν επιπλοκές, πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδος καθώς δεν απαιτείται υπνοχάλαση, μέθη ή γενική αναισθησία.

Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


Αποτελέσματα Θεραπείας

Συχνές Ερωτήσεις

Η επέμβαση με την αναίμακτη λιποαναρρόφηση Smartlipo είναι απόλυτα ασφαλής, λόγω της χορήγησης τοπικής μόνο αναισθησίας. Πρόκειται για μία καινοτόμο, ανώδυνη και αναίμακτη επεμβατική μέθοδος, που πλεονεκτεί έναντι των παραδοσιακών χειρουργικών μεθόδων.

H αναίμακτη λιποαναρρόφηση Laser Smartlipo θεωρείται μία ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος που πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και μηδαμινό μετεγχειρητικό πόνο.

Καθώς η αναίμακτη λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με τη χρήση του laser ND:YAG και χωρίς νυστέρι, δεν γίνονται τομές και επομένως δεν αφήνει ουλές ούτε σημάδια.

Μετά από τη Laser Smartlipo Λιποαναρρόφηση, η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την επόμενη ημέρα καθώς δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Συνιστάται η αποφυγή σωματικής δραστηριότητας για περίπου 1 εβδομάδα.

Η αλλαγή στην εικόνα της μέχρι τώρα «προβληματικής» περιοχής είναι άμεση, με το αποτέλεσμα να βελτιώνεται σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και με τη φυσιολογική αποβολή του όποιου εναπομείναντος υγροποιημένου λίπους μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οριστικό καθώς με την Laser Smartlipo Λιποαναρρόφηση καταστρέφονται οι λιποαποθήκες. Προτείνεται ωστόσο μια  ισορροπημένη διατροφή και άσκηση για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων.

Συνιστάται η παρέλευση τουλάχιστον ενός τριμήνου για να πραγματοποιηθεί μία λιποαναρρόφηση μετά από εγκυμοσύνη – γέννα, ώστε να έχει επέλθει ισορροπία των ορμονικών μεταβολών της γυναίκας.

Επίσης, ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για τη διενέργεια laser Smartlipo Λιποαναρρόφησης.