anorthosi-frydion

Γενικές Πληροφορίες

time 1  Διάρκεια επέμβασης: Η συνολική διάρκεια της επέμβασης είναι 45-60 λεπτά.

bed 1  Διάρκεια νοσηλείας: Ο ασθενής αποχωρεί από την κλινική την ίδια ημέρα.

anesthesia 1 Είδος αναισθησίας: Υπό τοπική αναισθησία

recovert Χρόνος ανάρρωσης: Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης φρυδιών είναι ορατά μετά από 1 εβδομάδα οπότε και αφαιρούνται τα ράμματα.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Η ανόρθωση φρυδιών (Browlift) γνωστή και ως μετωπιαίο lift αποτελεί μια από τις πιο συχνά εκτελούμενες αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής στην περιοχή του προσώπου.

Στόχος της επέμβασης είναι η δημιουργία μιας πιο νεανικής εμφάνισης και φυσικής ανύψωσης φρυδιού, μειώνοντας τις γραμμές ρυτίδων που αναπτύσσονται οριζόντια κατά μήκος του μετώπου και κάθετα ανάμεσα από τα φρύδια (μεσόφρυο), γνωστές και ως ρυτίδες συνοφρύωσης.

Σε ποιους απευθύνεται;

 Η ανόρθωση φρυδιών αφορά άνδρες και γυναίκες άνω των 35 ετών που έχουν έντονη πτώση των φρυδιών τους και κουρασμένο ή «θυμωμένο» βλέμμα με το πέρασμα του χρόνου.

Η διαδικασία
Χειρουργική τεχνική
Η επέμβαση θεωρείται ανώδυνη και διενεργείται με τοπική αναισθησία (Xylocaine & Adrenaline) στο χώρο της κλινικής.

Γίνεται μια τομή μέχρι 2 cm αμέσως άνωθεν του hairline στο τριχωτό της κεφαλής (η τομή με αυτό τον τρόπο δεν είναι εμφανής). Εν συνεχεία παρασκευάζεται ο μετωπιαίος μυς μέχρι το ύψος του φρυδιού με ενδοσκοπικό τρόπο και γίνεται ανάρτηση της περιτονίας του μυός με ράμμα βραδείας απορρόφησης.

Στο τέλος της επέμβασης αφαιρείται τυχόν περίσσια δέρματος στο ύψος της τομής στο τριχωτό και γίνεται η συρραφή του τραύματος.

Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία
Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς είναι απλή και χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις.

Χορηγείται προφυλακτική δόση αντιβίωσης ευρέως φάσματος για 4-5 μέρες. Συστήνεται η χρήση αντισηπτικού σαμπουάν μέχρι την αφαίρεση των ραμμάτων, που γίνεται περίπου 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Επίσης προτείνεται η χρήση νευροτοξίνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρχής γενομένης περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση για συντήρηση και περαιτέρω βελτίωση του αποτελέσματος.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές

Όταν η επέμβαση διενεργείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, οι επιπλοκές είναι αρκετά σπάνιες, με πιο συχνή τη δημιουργία αιματώματος ή φλεγμονής.

Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


    Συχνές Ερωτήσεις

    Το αποτέλεσμα οριστικοποιείται με το πέρας 1 μήνα από την επέμβαση ανόρθωσης των φρυδιών.

    Μπορεί να συνδυαστεί με μια άνω βλεφαροπλαστική στον ίδιο χειρουργικό χρόνο για αφαίρεση και της περίσσειας δέρματος του άνω βλεφάρου, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

    Στην περίπτωση διενέργειας άνω βλεφαροπλαστικής, η ανύψωση φρυδιών μπορεί να διενεργηθεί από την τομή της βλεφαροπλαστικής με ειδική τεχνική και τοποθέτηση ραμμάτων βραδείας απορρόφησης.

    Συνιστάται ο ασθενής να επιστρέψει στην εργασία του αφού έχουν αφαιρεθεί τα ράμματα από 1 εβδομάδα.

    Προτείνεται να αποφεύγεται η σωματική δραστηριότητα και γυμναστική κατά την πρώτη εβδομάδα από την επέμβαση, έως ότου δηλαδή αφαιρεθούν τα ράμματα.

    Στην Advanced Plastic Surgery, οι Πλαστικοί Χειρουργοί πραγματοποιούν την τομή  άνωθεν του hairline στο τριχωτό της κεφαλής ώστε η τομή με αυτό τον τρόπο δεν είναι εμφανής.