lifting

Γενικές Πληροφορίες

time 1  Διάρκεια επέμβασης: Η συνολική διάρκεια του χειρουργείου είναι 4-5 ώρες.

bed 1  Διάρκεια νοσηλείας: O ασθενής παραμένει στην κλινική για 1-2 βράδια.

anesthesia 1 Είδος αναισθησίας: Υπό Γενική Αναισθησία ή Μέθη

recovert Χρόνος ανάρρωσης: Το αποτέλεσμα του lifting προσώπου είναι ορατό μετά από 2 βδομάδες οπότε και αφαιρούνται τα ράμματα και υποχωρεί το οίδημα.

Περιγραφή διαδικασίας
Τι είναι;
Το lifting προσώπου ή face lift αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής.

Παρά την πεποίθηση ότι πρόκειται μόνο για μια αμιγώς αισθητική επέμβαση ουσιαστικά πρόκειται για αποκατάσταση της πτώσης και υφής του δέρματος του προσώπου και του τραχήλου, στοχεύοντας σε ένα ποιο νεανικό πρόσωπο.

Αποτελεί την πιο αποτελεσματική προσέγγιση στα σημάδια γήρανσης, μειώνοντας ή ακόμα και σε μερικές περιπτώσεις εξαλείφοντας τη χαλάρωση και τις ρυτίδες του προσώπου, ιδίως της ρινοπαρειακής περιοχής, των ζυγωματικών και του περιγράμματος του προσώπου, καθώς και άλλων αλλαγών που συμβαίνουν στο πρόσωπο με την πάροδο του χρόνου.

Ενδείξεις

Εφαρμόζεται όταν υπάρχουν έντονα σημάδια γήρανσης σε πρόσωπο και λαιμό και όταν έχει μειωθεί η ελαστικότητα του δέρματος με συνέπεια χαλάρωση του δέρματος στο κάτω μέρος του προσώπου.

Τι επιλογές υπάρχουν
Χειρουργικές τεχνικές

Η τομή η οποία διενεργείται μπορεί να βρίσκεται μπροστά από το πτερύγιο του ωτός είτε πάνω στον τράγο του πτερυγίου του ωτός. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου παρακευάζεται το δέρμα του προσώπου από την κάθε πλευρά προκειμένου να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος.

APS Website Facelift 800x250px3Ταυτόχρονα γίνονται διάφοροι άλλοι χειρισμοί στου υποκείμενους ιστούς και συγκεκριμένα στο μυοαπονευρωτικό πέταλο (SMAS) το οποίο και θα πάρει όλες τις δυνάμεις προκειμένου το δέρμα απλά να ακουμπήσει στο σημείο συρραφής, και αυτή να γίνει χωρίς καθόλου τάση.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές face lift οι οποίες εξατομικεύονται με βάση τις ανάγκες του ασθενούς. Ένα face lift που διενεργείται από ένα έμπειρο πλαστικό χειρουργό που γνωρίζει την ανατομία του προσώπου και των δομών αυτού αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία με άριστα αποτελέσματα που αναλόγως την ποιότητα του δέρματος κάθε ασθενούς μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και 15 χρόνια.

Ενδεικτικά οι τεχνικές είναι το mini lift, MACS lift, SMAS plication, εκτομή του SMAS, SMAS flap, high SMAS flap, καθώς και άλλοι τύποι.

Τι να προσέξετε
Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος για περιορισμό του οιδήματος και πρόληψη αιματώματος.

Τα ράμματα αφαιρούνται εντός των πρώτων δεκαπέντε ημερών μετά την επέμβαση.

και αντιμετώπισή τους
Επιπλοκές

Οι επιπλοκές από το lifting προσώπου είναι σπάνιες όταν οι χειρισμοί και η διαδικασία της επέμβασης γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Πότε επιλέγεται
Αναίμακτο lifting
Το αναίμακτο Lifting προσώπου γίνεται με τη χρήση βιο-απορροφήσιμων νημάτων PDO ή COG.

lifting me nimataΠρόκειται για μια απλή και αναίμακτη μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων περιστατικών σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμεί να έχει ο ασθενής αλλά και τον χρόνο επίτευξης του, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη χρήση Αναπλαστικών Νημάτων PDO είτε με τα Νήματα Άμεσης Ανόρθωσης COG.

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας, τα βιο-απορροφήσιμα νήματα προσώπου – κύριο συστατικό των οποίων είναι η πολυδιοξανόνη (Polydioxanone) – εισάγονται ενέσιμα με τη χρήση μικροσκοπικών βελονών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ανορθώνοντας και βελτιώνοντας την υφή της προβληματικής περιοχής. Ο μικροτραυματισμός που προκαλείται μέσω αυτής της διαδικασίας, διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, χαρίζοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του αναίμακτου lifting προσώπου με χρήση νημάτων COG είναι ορατά άμεσα μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, ενώ στη περίπτωση των νημάτων PDO, τα αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος τελειοποιούνται σταδιακά.

Η δράση των νημάτων μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια.

Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!
Έχετε απορίες; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!


    Συχνές Ερωτήσεις

    Το face lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως η ρυτιδοπλαστική του λαιμού (neck lift), άνω και κάτω βλεφαροπλαστική και λιπομεταφορά για αποκατάσταση του όγκου του προσώπου.

    Η ανανέωση που επιτυγχάνεται με το lifting προσώπου διατηρείται για τα επόμενα 7-10 χρόνια, καθώς όπως είναι αναμενόμενο παράγοντες όπως η ηλικία, η εργασία, η ποιότητα της επιδερμίδας, η κληρονομικότητα και άλλα επηρεάζουν άμεσα την διαχρονική του αποτελεσματικότητα.

    Συστήνεται στον ασθενή να επιστρέψει στην καθημερινότητα του και την εργασία του μετά από 2 εβδομάδες και την αφαίρεση των ραμμάτων.

    Συνήθως το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται με το πέρασμα 1-2 μηνών.

    Με τo λίφτινγκ προσώπου ο ασθενής καταφέρνει να κρύψει 7-10 χρόνια από την πραγματική  του ηλικία.

    Κανένας ασθενής δεν επιθυμεί να χάσει την φυσικότητα των εκφράσεων του προσώπου του παρά μόνο να κερδίσει ένα πιο νεανικό και φρέσκο πρόσωπο που θα του «χαρίσει» χρόνια.

    Για να είναι σίγουρος ο ασθενής ότι η επέμβαση του θα έχει επιτυχία, θα πρέπει να καταφύγει στον Πλαστικό Ιατρό της επιλογής του με σύνεση και εμπιστοσύνη.

    Τα σημάδια της γήρανσης σε κάθε πρόσωπο κάνουν την εμφάνιση τους σε διαφορετικό χρόνο από άτομο σε άτομο.

    Επομένως, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία στην οποία να προτείνεται η επέμβαση.

    Πρόκειται για μια απόλυτα εξατομικευμένη ανάγκη και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από την Advanced Plastic Surgery και τους Πλαστικούς Χειρουργούς της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς έχουν περάσει τα 40 έτη.