plastikes epemvaseis to kalokairi
  • by advancedplastic-admin
  • 16/06/2020

    Με τον ερχομό του καλοκαιριού, οι αέρινες φούστες, τα σορτσάκια και τα μαγιό κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ το έντονο μακιγιάζ δίνει τη θέση του σε natural looks. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για εκείνες τις «ατέλειες» που κρύβαμε τόσο καιρό;

    Όπως εξηγεί και ο Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης, Πλαστικός Χειρουργός & Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Plastic Surgery, «δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος των πλαστικών επεμβάσεων στις οποίες μπορούμε να προβούμε το καλοκαίρι». Λόγω της φύσης του καλοκαιριού, λόγω των καλοκαιρινών αδειών αλλά και του πιο χαλαρού προγράμματος που συνήθως έχουν οι ασθενείς, αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προβούν σε κάποια αισθητική επέμβαση στην περίοδο αυτή.

    Όπως είναι φυσικό, αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις που αφορούν στο σώμα, υπερτερούν έναντι του προσώπου την περίοδο αυτή, με συχνότερη τη λιποαναρρόφηση. Σήμερα, η εξέλιξη της τεχνολογίας, μας δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε τοπικά σε σημεία που εντοπίζεται περίσσεια τοπικού λίπους, επιτυγχάνοντας άμεση αποβολή του περιττού λίπους και άμεση μείωση πόντων.

    Ο ασθενής, πάντα σε συνεννόηση με τον Ιατρό, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σύγχρονες μεθόδους, τη Λιποαναρρόφηση με Laser Smartlipo και τη Vaser Λιποαναρρόφηση. Η διαφορά των δύο μεθόδων έγκειται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το «λιώσιμο» των λιποκυττάρων. Η Λιποαναρρόφηση με Laser αξιοποιεί το υπερσύγχρονο ND:Yag Laser που επιδρά στα λιποκύτταρα προκαλώντας τη λύση τους και ταυτόχρονα συσφίγγει την επιδερμίδα. Στην περίπτωση της Vaser Λιποαναρρόφησης, η ενέργεια διοχετεύται μέσω υπερήχων, με αποτέλεσμα τη διάσπαση των μεμβρανών των λιποκυττάρων και την υγροποίηση του λίπους.

    Και στις δύο μεθόδους λιποαναρρόφησης, προηγείται τοπική αναισθησία, ενώ το υγροποιημένο λίπος αναρροφάται μέσω ειδικής, ατραυματικής κάνουλας. Είναι δύο ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, που δεν απαιτούν νοσηλεία και αποθεραπεία, ενώ παράλληλα προκαλούν σύσφιγξη του δέρματος και βελτίωση του περιγράμματος.

    Φυσικά, δεν είναι λίγοι οι ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να προβούν και σε επεμβάσεις προσώπου, με πιο δημοφιλείς τις εξής επεμβάσεις: Βλεφαροπλαστική, Ωτοπλαστική και Ρινοπλαστική.

    Η Βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στα άνω όσο και στα κάτω βλέφαρα, συνηθέστερα υπό τοπική αναισθησία – εκτός αν ο ασθενής επιθυμεί μέθη ή τοπική νάρκωση. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2-2.5 ώρες και ο ασθενής μπορεί να επιστέψει άμεσα στο σπίτι του, εφόσον η επέμβαση πραγματοποιηθεί υπό τοπική αναισθησία και έτσι δεν απαιτείται νοσηλεία. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά από περίπου 5-7 ημέρες και τελειοποιούνται εντός ενός μήνα.

    Η Ωτοπλαστική είναι μία εξαιρετικά ανώδυνη επέμβαση, κατά την οποία δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα τοπικού αναισθητικού. Συνηθέστερα, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και έτσι δεν απαιτείται νοσηλεία, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του άμεσα. Απαιτείται μόνο η χρήση ενός πιεστικού επιδέσμου, ο οποίος αφαιρείται μετά από 5 ημέρες, όπου και γίνονται ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Τέλος, η Ρινοπλαστική είναι από τις επεμβάσεις που συνηθέστερα απαιτούν ολική αναισθησία ή μέθη, για αυτό και χρειάζεται νοσηλεία μίας ημέρας. Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής γίνεται ορατό μετά από 10-14 ημέρες οπότε και υποχωρούν πιθανές μελανιές ή οίδημα.